“Училищни трепети” ме хвърлиха в страхотния свят на книжните академии

“Училищни трепети” бе темата на септемврийския BOPS и с ръка на сърцето мога да заявя, че съжалявам, че тази инициатива я нямаше, когато аз бях ученичка. Безкрайни часове на тъпеене докато слушаш поредните глупости, а на теб ти се иска само да си на друго място и да учиш как да контролираш някоя стихия или да овладяваш нови заклинания, или да яздиш някое митично създание. За щастие мога да се насладя и сега на частичка от тези занимания, благодарение на книгите, а този месец и на “Кутията с тайните”.

wp_20160917_10_35_45_pro

При положение, че сме на академична вълна този месец, дали има някой от вас, щастливци, които си поръчахте кутията, който да е смятал, че в нея няма да откриете парченце от най-известните фентъзи училища, заели специални места в сърцата на всеки един от нас? Знаете кой замък визирам… Онзи, в който на всички ни се иска да бяхме учили, ама не всички си получихме писмата! BOPS обаче върши чудеса, както ще видите малко по-надолу. Нека като за начало да отворим THE BOX:

wp_20160917_10_36_34_pro

Приказна зелена хартия, към която ДА, РАЛИ, имам фетиш! (Ха-ха-ха!) Запазих си жълтата от августовския брой, ще си запазя и тази. Отвътре те посреща анотацията на това, какво ще откриеш щом разгърнеш листовете зелено. И този път изненадите са страхотни!

wp_20160917_10_37_27_pro

Кой от кой атрикул е по-прекрасен? Аз като горд представител на зодия Везни се колебаех към кое да посегна по-напред в продължение на около 5 минути, затова просто стоях пред отворената кутия и се любувах на съдържанието й без да развалям подреденото с изключителна прецизност BOPS-ско сърце. Въздъх!

wp_20160917_10_42_37_pro

Грижливо опакована в bubble wp_20160917_10_43_31_prowrap, за да издържи на всички изпратени от Олимп светкавици, чашката е просто ФЕНОМЕНАЛНА!  Как да не искаш да пиеш само от нея кафе сутрин при положение, че носи мега епичния Пърси Джаксън (Пери Джонсън) тематичен надпис, че “Дори полубоговете имат нужда от кафе сутрин”. Да, имаме! Представям си само как се измъквам в 8 от леглото, благославяща поредния работен ден и как само виждайки тази чаша до кафе машината, автоматично сутринта ми става в пъти по-прекрасна! Защото Пърси и Camp Half Blood са тези, с които бих прекарвала всяко лято без възражения.

the-immortal-lords-1

Следват два изключително важни артикула:

  • Писмото, писмотооо, ПИСМОТО! wp_20160917_10_39_09_proВсеки, който е чел Хари Потър, знае за кое писмо говоря. Единственото писмо, което има значение, което променя животи и което те спасява от обикновеното мъгълско ежедневие. Аз дори не събрах сили да го отворя, защото не искам да нарушавам цялостта му, но следващия месец, щом започнат да пристигат Хари Потър поръчките ми от Егмонт, може би ще събера кураж да го отворя. Още не съм решила, ще действам спонтанно.
  • Страхотен ръчно изработен медальон (точно така, ръчно wp_20160917_10_39_39_proизработен), който отново носи духа на книгите за “момчето, което оживя”. Елегантна черна панделка носи цитат, който е смятан не просто за емблематичен, а за един от най-силните и емоционалните за цялата поредица.

И двата артикула допълват перфектно книжната Хари Потър колекция на всеки фен. Като човек, който тепърва навлиза в този магьоснически свят, съм изключително доволна от подбора на сувенирите, защото сантименталната им стойност ги прави безценни за всеки книголюбител.

 

А сега да пристъпим и към основната част – книгата.

wp_20160917_10_38_18_pro

Книгата, която аз лично очаквах от много дълго време, а Ибис ни поднесоха с феноменална корица. Историята за момичето алергично към всичко заобикалящо я завладя booktube обществото преди около година и беше в списъците на всички водещи блогъри. С голямо задоволство я държах в ръцете си и съвсем скоро се захващам и с нея, като, разбира се, ще я удостоя и с ревю в блога.

Повече от очарована съм от септемврийската кутия и макар да я получих съвсем скоро и все още да се радвам на артикулите от нея, вече гледам към Октомври и “Принцеси под прикритие”. Да видим какви ще са изненадите там!

4 thoughts on ““Училищни трепети” ме хвърлиха в страхотния свят на книжните академии

Вашият коментар